Всичко за FlashBG

Въведение
FlashBG е проект, целящ да осигури комуникация между хора, интересуващи се от Macromedia Flash, сродните му технологии и уеб продукцията въобще. Много добре осъзнаваме присъствието на огромните портални сайтове за Flash, съществуващи от доста време и наложени в световната мрежа, но не ги приемаме като конкуренция, защото единствено във FlashBG можете да получите специализирана помощ и отговор на конкретни въпроси на роден, български език. Както ще разберете от статията, макар и за момента инициативата да е представена предимно онлайн, вече сме организирали и редица офлайн събития.

Структура
FlashBG се състои от три основни части: форуми, потребители и екип. Форумите предоставят среда за бърза и лесна комуникация, за търсене на отговори и обмен на знания. Потребителите, които посещават FlashBG, варират от напълно начинаещи до експерти, така че, както не веднъж сме казвали на заинтересованите - заповядайте, регистрирайте се и не се притеснявайте да питате, без значение от нивото на въпросите! FlashBG е създаден точно с тази цел - да ви помага както на сега прохождащите в тази материя, така и на напредналите. Екипът на FlashBG е група от специалисти, които модерират, грижат се за редовното публикуване на информация, за бързото и професионално отговаряне на питанията на феновете, за организирането на различни събития.
В период от няколко години (2003-2006) FlashBG нямаше сайт. Той беше спрян след втората му версия (както можете да научите от историята на FlashBG). Причината за това беше ниския интерес към такъв тип представяне - първо, че в Интернет вече има редица огромни банки с ресурси и готови примери, второ, че обществото ни не е никак голямо. За сметка на това форумите бяха приети неочаквано добре и със голям интерес. В началото на 2006 се сдобихме с custom CMS, който движи сайтът в момента.

Заключение
Проектът FlashBG е поставил стабилна онлайн и офлайн основа: форумите са все по-посещавани, до момента в София има проведени няколко срещи "на живо" с феновете FlashBG. От тук нататък всичко зависи от вас. Ние, организаторите, поемаме ангажимента да направим всичко, което е във нашите възможности, за да помогнем на обществото ни да се развива.