Какво трябва да знаем за шумоизолацията на дограмата?

20 / Май / 2024

Мъж седи и слуша музика със слушаки, докато се наслаждава на тишината и спокойствението около него

В съвременния урбанизиран свят, качествената шумоизолация на жилището е от съществено значение за комфорта и спокойствието на обитателите му. Изборът на правилната дограма може да играе ключова роля в осигуряването на ефективна звукоизолация.

Сити Комфорт предлага решения с висококачествени немски профили на световноизвестните марки SCHUCO, VEKA и ETEM. В тази статия ще разгледаме как една качествена алуминиева дограма и ПВЦ дограма могат да допринесат за по-добра звукоизолация и какви са техните предимства.


Как работи звукоизолацията?


Звукоизолацията на дограмата зависи от няколко фактора, сред които са:

  • Дебелина и състав на стъклото: Двойните и тройните стъклопакети с различна дебелина и газови запълнения между стъклата осигуряват по-добра звукоизолация.
  • Уплътнения: Висококачествените уплътнения между профилите и стъклото предотвратяват проникването на шум.
  • Профили: Материалът и конструкцията на профилите също играят важна роля за звукоизолацията.


Алуминиева дограма

Алуминиевата дограма е известна със своята здравина и издръжливост. Но как се справя със звукоизолацията?

Предимства:
  • Термично прекъснати профили: Алуминиевите профили с термично прекъсване значително подобряват звукоизолационните свойства.
  • Тънки, но здрави: Тънките алуминиеви профили позволяват използването на по-дебели стъклопакети, което допълнително подобрява звукоизолацията.
Недостатъци:
  • По-висока цена: Звукоизолиращите алуминиеви профили са обикновено по-скъпи от ПВЦ профилите.


ПВЦ дограма

ПВЦ дограмата е популярна поради своите отлични изолационни свойства и достъпна цена.

Предимства:
  • Многокамерни профили: ПВЦ профилите с многокамерна структура осигуряват отлична звукоизолация.
  • Достъпност: ПВЦ дограмата обикновено е по-евтина от алуминиевата, което я прави предпочитан избор за много домакинства.
Недостатъци:
  • По-дебели профили: ПВЦ профилите са по-дебели, което може да ограничи площта на стъклото.

 

Висококачествена немска дограма от Сити Комфорт

Сити Комфорт произвеждане и монтиране високачествена ПВЦ дограма и амуниева дограма на световноизвестните марки SCHUCO, VEKA и ETEM. Тези марки са водещи в иновациите и качеството, гарантирайки висока степен на звукоизолация и дълготрайност на продуктите. Фирмата предлага и калкулатор за изчисляване на цена на дограма, който улеснява процеса на планиране и бюджетиране.

 

 

Заключение


Изборът на подходяща дограма е ключов за осигуряване на ефективна звукоизолация във вашето жилище. Алуминиевата дограма предлага здравина и тънки профили, които позволяват използването на по-дебели стъклопакети, докато ПВЦ дограмата се отличава с отлична звукоизолация благодарение на многокамерната си структура и достъпна цена. Независимо от избора ви, Сити Комфорт е тук, за да ви предостави висококачествени решения и професионална поддръжка. С техните продукти на марките SCHUCO, VEKA и ETEM, можете да бъдете уверени, че получавате най-доброто на пазара.